Corvette trekt het dak van de krachtige ZR1

Twee weken na de dichte versie toont Corvette nu ook de cabriolet van de nieuwe ZR1. Op de SEMA-beurs leerden we dat er 675 pk in het vooronder van deze Corvette ligt en ook de in LA getoonde open versie van de ZR1 heeft zoveel vermogen bij zich.

Met zijn 675pk is de ZR1 een sterk beestje met een idioot hoge topsnelheid. Als je in een cabrio 321 kilometer per uur (de topsnelheid) wilt rijden, moet je er wel voor zorgen dat je haar flink goed aan je hoofd vastzit. Het cijfer van 200 mijl per uur (320 km/u) is niet precies. Inmiddels is de topsnelheid van de gewone ZR1 wel bekend: 341 kilometer per uur. Dat is exact een kilometer boven de 340 kilometer per uur, het getal waarmee Corvette schermde bij de presentatie op SEMA: hij gaat harder dan 340 kilometer per uur.

Om het dak van een auto te verwijderen moeten auto's altijd verstevigd worden op andere plaatsen en dat is zwaar. De Amerikanen hebben zich echter ingehouden, het weegschaalverschil tussen de coupe en de convertible is maar 27 kilogram in het nadeel van de softtopversie.

We de gewone ZR1 maar lafjes vindt kan kiezen voor het ZTK Performance Package. Voor een $2.995 krijg je dan een flinke taartschep achterop om meer downforce te genereren (altijd handig in een cabrio). Verder zit er een front splitter met koolstofvezel onderdelen bij en Michelin Pilot Sport Cup 2-banden. Verder wordt het onderstel anders afstelbaar via knopjes op het dashboard. De grote vleugel zorgt voor betere rondetijden op een circuit, maar verlaagt wel de topsnelheid door meer drag. Corvette verzekert echter dat je nog steeds niet voor paal zult staan met de Convertible.

De motor is dezelfde 675 pk sterke LT5 V8 als de coupe heeft. Dat betekent 6,2 liter met een supercharger en intercooler die naast de 675 paarden ook 969 newtonmeter produceert. Om de kracht naar de achterwielen te brengen heb je ook in de convertible keuze uit een zevenversnellings handbak of een automatische versie met flippers en acht verzetten.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e500e42855dd', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });