Nieuwe Corvette wordt 850 pk sterke supercar

Dat de volgende Chevrolet Corvette eindelijk de stap maakt naar een middenmotor is een publiek geheim. Nu zijn er ook meer details verschenen over de krachtbron die daar komt te liggen. Of krachtbronnen moeten we eigenlijk zeggen.

De Corvette krijgt acht cilinders in een V-vorm, maar de kopers kunnen kiezen uit verschillende formaten. De 6,2 liter V8 die nu al wordt gebruikt, keert terug als grootste optie, maar de volgende generatie krijgt ook de beschikking over een 5,5 liter V8 en een 4,2 liter V8. Downsizing the American way. 

De kleinere motoren maken waarschijnlijk gebruik van twinturbo's en bij de 5,5 liter V8 wordt een vermogen van 850 pk en 976 Nm genoemd. Daarmee begeeft de Corvette zich in serieus supercargebied waar de concurrentie bestaat uit modellen als de Lamborghini Aventador en Ferrari 812 Superfast. Dit zal ongetwijfeld om het topmodel gaan en het wordt interessant om te zien hoe de Amerikaan zich weert tegenover de waarschijnlijk veel duurdere Italiaanse concurrenten. 

Het uitgelekte document vermeldt ook de verwachte verkoopaantallen per motoroptie. De 6,2 liter wordt de grootverkoper met een geschat aantal van 14.000 motoren per jaar, de 4,2 liter volgt met 7.000 stuks en de 5,5 liter komt als laatste met 5.000 stuks. Wij vermoeden dan ook dat de 5,5 liter de duurste versie wordt, waar een kleinere markt voor is.

We moeten nog wel even geduld hebben, want de Corvette C8 komt pas in 2019 op de markt. Opvallend genoeg meldt het gelekte document dat de huidige Corvette (C7) nog tot 2021 wordt gebouwd. Dat betekent dat over een paar jaar de nieuwe en oude supercar naast elkaar in de showroom staan. Ergens wel te begrijpen, want het verplaatsen van de motor van voor- naar achterin is een dusdanig radicale verandering dat de twee modellen niet veel op elkaar zullen lijken. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e548a2690555', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });