Hoera, Elon Musk kan eindelijk gas geven in Model 3-fabriek

Het is bijna zo ver: de productie van de Tesla Model 3 kan opgevoerd gaan worden. Batterijenfabrikant Panasonic, partner van Tesla in de Gigafactory belooft dat er een flinke versnelling van het productieproces in aantocht is. Binnenkort gaat het gebeuren.

Iedereen en zijn grootmoeder lachte Elon Musk de afgelopen maanden uit. Hij krijgt de productie van zijn paradepaardje de Model 3 niet op gang. Auto's kunnen bouwen is toch wel een beetje het basisding dat je als autofabrikant onder de knie moet hebben. Uiteraard probeerde Elon uit alle macht duidelijk te maken dat de productieproblemen niet aan Tesla lagen, maar de schuld waren van iemand anders. Voor de non-believers kwam hij ook nog even snel met een truck en een Roadster.

Uiteindelijk bleek een van de onderaannemers, die aan de automatisering van het samenstellen van de batterijenpakketten tot accupakketten voor de Model 3 werkten, allerlei deadlines gemist te hebben. Geen accu's maakt het vrij lastig om elektrische auto's af te kunnen leveren. Panasonic denkt nu echter dat de nodige stappen in de fabriek genomen zijn, waardoor de productie "soon" opgevoerd kan worden. Het is weliswaar een herhaling van de mededeling die Panasonic begin deze maand deed, maar de aanvulling dat er nu daadwerkelijk geautomatiseerd aan de accupakketten wordt gebouwd is wel goed nieuws (voor degenen die op een Tesla Model 3 wachten).

's Werelds grootste fabrikant van elektrische automobielen opende onlangs zijn orderboeken voor anderen dan werknemers. Dat zou erop moeten duiden dat er binnenkort daadwerkelijk meer auto's uit de fabriek in het Californische Fremont gaan rollen.