Tesla eet alle batterijen van de wereld op

Wie als computerfabrikant aan batterijen voor laptops wil komen heeft pech, de wereldwijde productie is volledig opgeslokt door Tesla. Elektronicamakers klagen steen en been over de Gigafactory van Elon Musk, daar gaat van alles mis.

Panasonic is een van de grootste fabrikanten van cilindrische batterijen. Het zijn precies die cilinders die de kern zijn van de meeste laptopbatterijen, maar die in grote groepen samen ook de accupakketten voor de auto's van Tesla vormen. Nu Tesla probeert de productie van de Model 3 op gang te krijgen hebben ze vast een claim gelegd op de volledige output van de Panasonicfabrieken in Japan. Gevolg is dat bijna niemand nu aan accu's kan komen. 

Het echte probleem is echter dat vrijwel alle door Tesla bestelde accu's nog gewoon in Japan staan. De Gigafactory loopt nog totaal niet soepel en dat komt onder andere door de ligging. Dat is althans wat de morrende fabrikanten van elektrische producten -die nu zonder batterijen zitten- zeggen. De afgelegen plek van de fabriek maakt het moeilijk om er spullen te krijgen en dan wil Tesla ook nog eens per se met schone energie werken, terwijl de zon soms niet schijnt en de wind soms niet waait. Het is zo onaardig van Tesla dat ze zo maar proberen te produceren zonder de wereld te verzieken.

Panasonic, dat partner is in de Gigafactory, heeft tot en met halverwege 2018 vrijwel zijn volledige productie aan Tesla toegewezen. Hun plan is om zo de fabriek een lekker opstapje te geven, maar het zorgt er dus ook voor dat de rest van de wereld een half jaar zonder batterijen zit. U weet wie u als schuldige moet aanwijzen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2b4dedce4e0', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });