Ford sleept GT-koper voor de rechter: his name is John Cena

Bij de verkoop van de nieuwste versie van de GT wilde Ford ervoor zorgen dat de wagens bij de goede mensen terechtkwamen. Maar ze blijken toch niet helemaal tevreden met het resultaat, John Cena is in ieder geval het bokje.

Worstelaar, acteur en real-life meme John Cena kreeg gisteren een deurwaarder aan de poort. Het poststuk dat de extradure postbode bij zich had was een dagvaarding van Ford om zich bij de rechter te komen verantwoorden. De autofabrikant uit Dearborn is helemaal niet blij met Cena's behandeling van de Ford GT

Het was de bedoeling dat alleen liefhebbers en influencers de komende jaren met een Ford GT mochten rondrijden. De auto's worden mondjesmaat gebouwd en uitgeleverd en zijn daarom zeer gewilde stukjes koolstof met V6 turbobouwer. John Cena was een van de gelukkigen die zijn naam onder een koopcontract mocht zetten.

Blijkbaar verwachtte unexpected John Cena niet dat Ford hem aan het koopcontract zou houden. een van de clausules daarin was dat hij de sportwagen twee jaar na de aankoopdatum zelf moest berijden. In ieder geval mocht hij de GT niet doorverkopen. Tja, je hoeft maar weinig keer te raden wat Cena deed nadat hij de auto in september ophaalde en er een blije video van maakte: hij flipte de auto naar een bieder van veel geld.

De advocaten schrijven daarover: "Mr. Cena has unfairly made a large profit from the unauthorized resale flip of the vehicle, and Ford has suffered additional damages and losses, including, but not limited to, loss of brand value, ambassador activity and customer goodwill due to the improper sale." Ford claimt schade te lijden nu Cena geen ambassadeur meer is van het GT-merk. De vraag is of ze dat nou echt nodig hebben, de auto is immers al anderhalf jaar uitverkocht en er zijn nog 499 andere ambassadeurs.

Het lijkt er vooral op dat Ford met de harde sancties probeert om andere 'ambassadeurs'/kopers te overtuigen dat het beter is dat ze hun GT (nadat ze hem hebben gekregen) in bezit houden. Cena ligt intussen op het canvas en klopt af: "I completely understand and as stated am willing to work with Ford to make it right. My sincerest apologies."

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecbeab585efc', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });