Spyker beëindigt productie C8 Aileron met 3 special editions

Daags nadat bekend werd dat Lamborghini zijn term SSUV heeft gekaapt hebben we een ander nieuwtje omtrent Victor Muller en Spyker: de productie van de C8 Aileron komt tot een eind, het merk bouwt drie uitzwaaispeciaaltjes.

Met de feestdagen voor de deur geeft Neerlands hoop in bange dagen, Victor Muller, een teken van leven vanuit de villa op Mallorca waar hij tegenwoordig resideert (episch RTL Z-interview hier). Het einde is nakende voor de C8 Aileron, en dus komen er drie afscheidsedities, die zich qua livery het beste laten omschrijven als een Sith Lord in autovorm. Het was voor ons nieuws dat de Aileron überhaupt geproduceerd werd, maar als Muller het zegt is het waar.

Volgens Spyker is de Aileron zes jaar lang geproduceerd, aantallen noemen ze niet. Voor de laatste drie exemplaren haalt het merk de LM85-naam van stal: deze verwijzing naar Spykers startnummer in de GT-racerij sierde al eerder een C8 Laviolette. Alle exemplaren krijgen een Audi V8 met supercharger, goed voor 525 pk en 600 Nm. Eerder dit jaar sprak Muller nog zijn aversie tegen de automatische transmissie uit, dus wat krijgen deze laatste C8's? Juist, een zestraps automaat. 0-100 moet in 3,9 seconden mogelijk zijn.

Spyker stuurt met het bericht een stapeltje renders de deur uit, inclusief eentje van een wederom subliem interieur. Het zal ons benieuwen of de auto's ook ooit in Coventry van de band zullen rollen. Gezien de vele woorden en het ogenschijnlijk totale gebrek aan daden van Spyker geven we deze auto dan ook de volle vijf Mullers. Hieronder de afbeeldingen en een recente review van de C8 Spyder door Doug DeMuro.