U kunt nu uw ideale Lamborghini Urus configureren

Na een lang voortraject was het gisteravond zo ver: de 650 pk sterke Lamborghini Urus werd onthuld. De eerste moderne Lamborghini met turbomotor staat in de lente van 2018 bij de dealer, liefhebbers kunnen hem alvast virtueel aankleden.

Over het nut en de aantrekkingskracht van de Urus zijn de meningen sterk verdeeld. Feit is wel dat de SUV serieus geld in het laatje gaat brengen, Lamborghini verwacht dat het model de verkopen gaat verdubbelen. De Urus is met 5,112 meter x 2,016 meter x 1,638 meter een serieus groot apparaat met navenante remschijven. Aan de voorzijde meten deze 440 mm in doorsnee, wat vertaalt naar meer dan 17" aan remschijf. De gemiddelde auto heeft dat nog niet eens als velgmaat.

Richtprijzen zijn evenmin voor de poes: in Europa moet je exclusief belastingen op een bedrag van €171.429 rekenen. Hiervoor krijg je een in de basis niet onaardig uitgerust model, waar je echter nog een veelvoud aan opties op kwijt kunt. Welke dat zijn kan je uitvlooien in de configurator. Wij gaven ons virtuele exemplaar een Blu Astreus-kleurtje, met 22" titanium matte velgen, matzwarte uitlaatsierstukken en oranje remklauwen voor het contrast. En uw ideale Urus?

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f31df1b45790', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });