León Cupra R is officieel de duurste Seat ooit

In de autowereld geldt: niets doet de kassa zo goed rinkelen als exclusieve speciaaltjes. Ook Seat heeft dit ontdekt, met de tot 799 stuks gelimiteerde León Cupra R als schoolvoorbeeld. Schrik niet van de prijs.

Een nieuwe Leon Cupra R wordt een zeldzaam spotobject: importeur Pon kreeg vanuit Spanje zes stuks van de rappe hatch met koperkleurige accenten toebedeeld. De klanten moeten hiervoor diep in de buidel tasten, want de prijs bedraagt een niet misselijke €56.900, of 6 4 3 Bitcoins. Dan moet je wel héél graag willen.

Voor dit geld krijg je een voorwielaangedreven Iberisch kanon, dat in potentie in minder dan 8 minuten de Nürburgring Nordschleife rond gaat. We zouden niet adviseren dit ook daadwerkelijk te proberen, tenzij u een complete Ringcrack bent. Met zijn vrij buitenissige prijs is de Cupra R liefst 13 mille duurder dan een 'gewone' Cupra én op een haar na de duurste auto in Seats huidige prijslijst: een Alhambra 2.0 TDI 184pk FR Business Intense kost €56.480; de duurste Ateca in de lijst is een 2.0 TDI 190pk 4-Drive Xcellence, met een prijskaartje van €49.310. Dat u het even weet.

Er zit nog meer in de koker van Cupra: volgens de grapevine is er een vierwielaangedreven ST Cupra R in aantocht, die liefst 340 paarden uit de 2.0 TSI trekt. Liefhebbers van potente Seats kunnen hun borst dus natmaken.