U betaalt €107.415 aan belasting op een Lamborghini Urus

Wie een 650 pk sterke Lamborghini Urus bestelt doet iedereen een plezier: zichzelf (leuk nieuw speeltje), autospotters (fotofapvoer), Lamborghini (meer omzet) én- niet in de laatste plaats - de Staat der Nederlanden. Elke Urus spekt de schatkist flink.

Zojuist werd bekend wat u voor een Lamborghini Urus op gele platen moet neertellen: €278.844. Dit is een fractie meer dan de 262 mille waar de Huracán voor weg mag en een flinke mep bovenop de basisprijs van €171.429 die Lamborghini zelf rekent. De reden hiervoor laat zich raden: er komt nog 21% BTW en een stoot aan BPM overheen. Ruim 2 ton aan vierwielaangedreven SUV met een zwaar opgevoerde V8 erin stoot nou eenmaal wat meer CO2 uit dan een Prius. 

De Urus is de eerste auto in de meer dan 50-jarige geschiedenis van Lamborghini met een turbomotor. De SUV arriveert in de lente van 2018 in het Koopmanshuis (het exclusieve hoekje bij importeur Pon in Leusden). We zijn benieuwd hoeveel er op Nederlands kenteken gezet gaan worden. Als u alvast wilt configureren, dan kan dat hier.