Aston Martin neemt oude fabriek weer in gebruik

Van 1955 tot 2003 bouwde Aston Martin al zijn auto's in Newport Pagnell, maar de Britten hebben hun oude fabriek weer in gebruik genomen voor de Continuation Series. De DB4 G.T. Continuation gaat er in een serie van vijfentwintig stuks gebouwd worden.

Iets meer dan een jaar geleden kondigde Aston Martin aan dat ze - in navolging van Jaguar - een serie van vijfentwintig nieuwe oude auto's zouden gaan bouwen. De DB4 G.T. in een track only uitvoering wordt sinds vandaag gebouwd in de oude fabriek van het merk in Newport Pagnell (onderdeel van Milton Keynes, waar ook Red Bull Racing gevestigd is).

De werkplaats staat op dezelfde plaats waar in de vorige eeuw ook de originele DB4's gebouwd werden. In de oude fabriek werden sindsdien alleen nog maar auto's gerestaureerd, maar nu wordt er ook weer geproduceerd. Aston noemt het zelf de tweede productielocatie, terwijl er in Wales wordt gebouwd aan een derde fabriek.

Aan iedere DB4 G.T. Continuation wordt 4.500 manuren gewerkt. De auto's zijn exact hetzelfde als de wagens waarmee Stirling Moss in de jaren zestig reed, al zijn de remmen verbeterd en zijn de bouwmaterialen en -methodes wat moderner geworden. Dat mag ook voor de £1,5 miljoen die elk exemplaar in de kassa brengt.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f0175062c3aa', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });