'Kubica biedt $1 miljoen per race voor stoeltje Williams'

De soap rond het laatste stoeltje bij Williams begint bizarre vormen aan te nemen: afgelopen vrijdag stelde de renstal een beslissing hierover tot januari uit, vandaag komen berichten bovendrijven dat dit komt door een nieuw bod van het kamp Kubica.

Als het goed is kent u de recente ontwikkelingen rond het tweede stoeltje bij Williams: Felipe Massa is definitief weg, omdat Williams geen trek heeft om $6 miljoen per jaar achter een coureur die overduidelijk over zijn top is aan te smijten. Is niet zo gek, daar zouden wij ook voor passen.

Maar goed, met de enorme bak geld die papa Stroll voor zoon Lance heeft neergeteld zit het raceteam uit Grove er sowieso warmpjes bij. Echter, voor Rupsje Nooitgenoeg mag het altijd meer zijn. Daarom verscheen Renault-testrijder Sergey Sirotkin bovenaan het lijstje. Wellicht kan de Rus een aardig potje sturen, maar belangrijker nog: hij brengt zo'n $17 miljoen aan oligarchensponsorgeld met zich mee. Bovendien deed zijn sugar daddy Boris Rotenberg al de uitspraak dat hij tijdens de tests in Abu Dhabi duidelijk sneller was dan Kubica, die lange tijd favoriet was voor het stoeltje, maar toch mis leek te grijpen. 

Enter een nieuwe plot-twist in de Williams-soap: Kubica heeft via zijn manager Nico Rosberg een aanbod neergelegd om toch in de F1 te kunnen racen: $7 miljoen voor de eerste zeven races van het nieuwe seizoen. En - pling! - plots is Robert K. weer in de picture. Althans, dit melden diverse Franse media, waaronder Eurosport.

Kennelijk motiveert niets zo bij Williams als ijskoude pegels. Het genereuze en tegelijkertijd immens treurige bod (Kubica was ooit een degelijke subtopper op eigen kracht, dan is het jammer dat de enige weg terug kennelijk via een chequeboek is) zou de reden zijn voor het uitstellen van de definitieve beslissing. Of het zijn allemaal ongegronde geruchten die door Williams-haters de wereld in zijn geholpen, dat kan ook.

Williams cashte vorig jaar al lekker met de verkoop van Bottas, en lijkt ook voor 2018 een nieuw geldpakhuis te moeten bouwen. Het zal ons benieuwen of we Frank Williams in Australië met een massief gouden rolstoel in de pitstraat zien verschijnen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dcf386c76b92', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });