Ha! Rwanda en Namibië hebben betere wegen dan België

Hoewel de dag nog lang is, denken wij niet dat er vandaag nieuws verschijnt dat de LOL-factor van dit bericht gaat overtreffen. De staat van de Belgische wegen is zó slecht dat zelfs donker Afrika de zuiderburen overtreft qua asfaltkwaliteit.

Het is een stokpaardje van menig Nederlander die wel eens in België rijdt: de deplorabele staat van het wegdek, dat zelfs op de autosnelweg uit kasseienstroken bestaat. De vullingen trillen er uit je kiezen en het wegdek heeft er bijkans meer gaten dan de beveiliging van de Antwerpse haven. 'Gezever in pakskes!' zal menig fiere Vlaming nu antwoorden, en we geven toe: onze ongenuanceerde uitlatingen zijn wellicht wat gechargeerd...

...of toch niet? Het World Economic Forum (WEF) heeft zijn jaarlijkse Global Competitiveness Index gepubliceerd, en wij verwijzen u graag naar punt 2.02 - de kwaliteit van de wegen. Nederland scoort hier een hele nette vijfde plek, met een score van 6,1 uit 7. Wanneer we afdalen in de lijst komen we langs landen als Ecuador, Namibië en Rwanda, totdat we eindelijk België vinden, op de 46ste stek, met 4,5 uit 7. Een schrale troost voor de zuiderburen: hun voormalige kolonie Congo doet het met een 136ste plek (2,1 uit 7) slechter. De top 10:

U kunt zich voorstellen dat bovenstaande uitkomsten op de redactie tot een licht besmuikt gegrijns leidde, totdat we verder scrollden en Noorwegen op #58 tegenkwamen. Ok... Op het spoor scoren Nederland en België respectievelijk een zesde en achttiende plek. Mocht u tijd hebben het hele rapport uit te pluizen en iets leuks vinden, laat het dan even weten. 

Hoedtik @ W.J. Hilderink voor de tip!