Aston Martin Vanquish Zagato Volante kost €1,3 miljoen

Hij kost twee keer zoveel als je bij Aston Martin had moeten betalen voor één van de 99 exemplaren van de Volante, maar daar was je al te laat voor bij de aankondiging. Een van de geluksvogels wil echter knaken zien en zet zijn splinternieuwe auto te koop.

De Aston Martin Vanquish Zagato Volante is wellicht de mooiste waar we de laatste jaren een plaatje van hebben gezien. Zelfs de cabrio-versie van het Zagato-kwartet is mooi. De speedster is het minst geslaagde exemplaar uit de lijn, maar daar staat tegenover dat Aston en de Italianen ook een shooting brake hebben bedacht die werkelijk oogverblindend mooi is.

Enfin, er is een Zwitser die een van de negenennegentig Volantes mag kopen, maar hij heeft blijkbaar geld nodig. We weten het niet. Wel is duidelijk dat hij niet heel graag van de auto af wil: hij vraagt er €1.309.000 voor. Waarom hij die extra €9.000 wil hebben, dat weet niemand.

Onder de motorkap ligt een 5,9 liter V12 die 592 pk levert. Het is goed voor een 0-100km/u-sprint in 3,7 seconden. Dat heeft dit exemplaar nog nooit gedaan, want er staat maar tien kilometer op de teller. De verkoper toont geen foto's van de Volante en zegt in de advertentie op Mobile.de ook niet wat de kleur is, maar in ieder geval is hij niet in het rood uitgevoerd. Serieuze kopers kunnen de plaatjes te zien krijgen of mogen (met een goed gevulde portemonnee) naar de opslag komen waar de auto nu staat.