Video: raakt deze vliegende Land Cruiser de brievenbus?

Men neme een Toyota Land Cruiser die met een flinke vaart van de gebaande paden afwijkt, een helling en een brievenbus. Centrale vraag: raakt 'ie 'm of raakt 'ie 'm niet? Faites vos jeux.

We kijken mee met een dashcam, ergens in een buitengebied op/in Nieuw-Zeeland. Op een landweg zien we in de verte een Land Cruiser naderen, die heel geleidelijk van de weg raakt en de dikke pech heeft dit niet in een vlak weiland, maar bij een opgehoogde oprit te doen. Een flinke afsprong is het gevolg, het gewicht aan de voorkant en de zwaartekracht doen vervolgens de rest.

Nu weten we: als dit iemand is die onwel is geworden is het absoluut niets om mee te lachen, maar het feit dat de bestuurder nog flink tegenstuurt is een indicatie dat er geen bewusteloos persoon achter het stuur zit, maar waarschijnlijk een luldebehanger die met zijn telefoon of radio aan het spelen was. De bestuurder is met niet al te zware verwondingen naar een ziekenhuis gehelikopterd, het lot van de brievenbus is tragischer. In GTA-termen: wasted.