Deze voormalig Uber-bestuurder wordt in één klap miljardair

Kent u bovenstaand gezicht nog? Zou wel moeten, er is veel en uitvoerig over Travis Kalanick geschreven. De van zijn voetstuk gevallen oud-Uber-topman is van plan een plukje aandelen te verkopen, en in zijn geval is dat een lucratieve aangelegenheid.

Je hebt Uber-bestuurders en Uber-bestuurders. De eerste groep doet dagelijks zijn rondjes en zal nooit rijk worden van zijn werk. De tweede groep zit bovenin de boom van het bedrijf dat inmiddels op tientallen miljarden wordt gewaardeerd, en hoeft zich weinig zorgen te maken over de oude dag.

Kalanick was de hoogste baas bij Uber, en stapelde schandaal op schandaal op schandaal. Vorig jaar juni volgde de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen, en Kalanick werd er uit gekinkerd hield de eer aan zichzelf . Één ding deed hij tijdens zijn gehele carrière nooit, en dat is aandelen verkopen. Hier komt volgens Reuters binnenkort verandering in: Kalanick - die 10 procent van Uber bezit - is voornemens afstand te doen van een derde van zijn stukjes Uber. Geschatte opbrengst: $1,4 miljard, of, voluit geschreven, $1.400.000.000. Dat is wat de gemiddelde toetsenbordridder in een week met cryptocurrencies verdient, maar dan echt.

Met de transactie wordt de man op zijn 41ste miljardair, en heeft hij nog een kleine $3 miljard in aandelen achter de hand als appeltje voor de dorst. Geen slechte buit na een paar jaar succesvol ondernemen.