Wat kan hij wel? Richard Hammond sloopt een McLaren 720S

Het tweede seizoen van The Grand Tour is aan de gang en het blijkt een nog duurder festijn te zijn dan eerst gedacht. Niet alleen wist Richard Hammond een Rimac One op zijn dak af te laten branden, hij heeft ook nog een McLaren 720S vernietigd.

Wie de eerste paar afleveringen van The Grand Tour heeft bekeken, zag daarin al het voorval met de Rimac Concept One voorbij komen. Het drietal Hammond, Jeremy Clarkson en James May doet mee aan een heuvelklim in Zwitserland en dat loopt niet goed af voor Hammond en zijn Rimac. In plaats van af te remmen na de finish, rijdt The Hamster volgas door en duikt voorover van een berg af om een paar honderd meter verder ondersteboven terecht te komen. Het is verbazingwekkend dat hij er met alleen een gebroken knie af komt, want de auto fikte volledig uit; volgens James May brandde de auto na vijf dagen nog, dankzij de batterijcellen die elkaar een voor een aanstaken.

Maar het bleef kennelijk niet bij een Kroatische hypercar. Ook de McLaren 720S die hij over het Eboladrome mocht rijden moest kapot. Op. Een. Bizar. Knullige. Manier. Hammond reed de auto over het circuit en toen de brandstoftank leegraakte pakte hij de eerste de beste jerrycan om het vat weer op te vullen.

Er zat echter geen benzine, maar water in het moffenblik. Dat was op zich niet zo erg geweest als Richard een beetje had opgelet: dan had hij zijn fout nog kunnen herstellen. In plaats van de tank leeg te pompen, reed hij verder met de auto. Hij ontdekte zijn fout pas toen het echt te laat was en de auto ermee ophield.