Exclusiever dan de BMW M4: Alpina B4 S Bi-Turbo

Wit, coupƩ en BMW, maar dan Alpina. De B4 S Bi-Turbo is de M4 die je eigenlijk wilt hebben. Ondanks dat de auto al af is, is het geen tweedehandsje: hij staat te koop bij een dealer. Helaas is het wel helemaal in Abu Dhabi.

Met een witte blijf je zitten. Het zijn gevleugelde woorden van de autoverkoper die de laatste jaren niet meer opgaan. Zeker auto's in de woestijn van Abu Dhabi zijn idealiter uitgevoerd met de kleurloze verf. Desondanks is het jammer dat de door Alpina aangepakte BMW M4 niet in een traditioneel Alpinakleurtje is uitgevoerd. Blauw of groen had de auto nog beter gestaan.

Mocht je snel een Alpina B4S Bi-Turbo nodig hebben, dan moet je ervoor naar de grootste BMW-dealer van de wereld. Met zijn karakteristieke veelspaaksvelgen en, laten we zeggen, understated Alpina-striping is het een mooie machine. Binnenin hebben de samenstellers gekozen voor een roodleren interieur.

Alpina heeft de motor onder handen genomen zodat er 9pk meer uit komt dan de M4 standaard heeft. Ook is de achtversnellingsbak opnieuw geprogrammeerd, waardoor de auto niet alleen sportiever, maar ook comfortabeler is dan wanneer hij bij BMW uit de fabriek rolt. Dankzij de 440 pk uit de zescilinder rijdt de auto in 4,2 seconden naar de honderd kilometer per uur en haalt hij een topsnelheid van 306 kilometer per uur.

Helaas staat de auto nogal een eind verderop te koop. De rit over land naar huis zou vast wel een epische roadtrip opleveren, maar waarschijnlijk ook zorgen voor een geschonden exterieur van de auto.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dacf82b42363', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });