Renault Clio R.S. 18 gaat vol op het F1-orgel

Renault introduceert een extra hete en compromisloze Clio RS, geïnspireerd door de F1-bolides van het merk. Naast 220 pk en een Cup-chassis krijg je als koper allerhande verwijzingen naar de F1-racer en extra goodies.

Mocht u zich op de openbare weg in uw hete hatch regelmatig Jolyon Palmer wanen, dan hebben we medelijden met u: dit betekent immers dat u meer achterstevoren langs de kant van de weg staat dan dat er plezante kilometers gemaakt worden. Wellicht hadden we beter Nico Hülkenberg kunnen zeggen. Enfin: Renaults PR-team maakt gebruik van de eigen renstal door de gelimiteerde Clio R.S.18 te lanceren. 

Dit is een Renault Clio R.S. 220 EDC Trophy in de zwart-gele Renault-teamkleuren. Net als de F1-racer heeft ook de Clio een 1.6 aan boord, alleen dan met iets minder pk's: 220 in plaats van de 900+ paarden die uit de V6 rollen. Naast een R.S.18-badge op de voorportieren, de grijze bestickering en het nieuwste R.S.-logo op het dak krijg je als koper zwartgemaakte logo's, en dito voorbumper, belettering op de achterklep en de diffuser.

Afgezien van deze optische zaken monteert Renault ook een Akrapovic-uitlaatsysteem onder de 220 pk en 280 Nm sterke heethatch. Een prijs wordt later bekend gemaakt, de 'gewone' Cup kost €34.090.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dcf2bbc31815', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });