RIJTEST: Hoe de BMW M550i de M5 wist in te halen

De benamingen van BMW zijn niet meer wat ze geweest zijn, maar de 4,4 liter V8 in de BMW M550i is voorlopig wel de sterkste 5 Serie die je kunt krijgen. We reden ermee naar de Benelux-onthulling van de nog sterkere BMW M5 op het Autosalon in Brussel.

Op het eerste gezicht is de M550i xDrive een gewone Fünfer zoals de rest van de familie, maar schijn bedriegt. Achterop de bagageklep zit een spoilertje, door de velgen zien we blauwe M-remklauwen en ja die velgen hebben brede en sportieve banden - 275 mm breed. Het echte feest ligt echter onderhuids: een 4,4 liter V8 die via een achttrapsautomaat gekoppeld is aan allevier de wielen. Het zorgt ervoor dat de auto - die sneller is dan de uitgaande M5 - aan de weg blijft plakken hoe hard je het gaspedaal ook intrapt. M3, M4, M5 of M6, niets accelereert sneller naar de 100 dan deze sedan, die er slechts 4.0 seconden voor nodig heeft.

Het is bijna niet voor te stellen dat de M5 straks nog meer vermogen op de weg kan leggen; deze auto rijdt in de COMFORT-stand al bij het stoplicht weg alsof het een Model S P85D is. De kracht (650 Nm) komt in karrevrachten en blijft doorgaan met komen. De versnellingsbak schakelt ongemerkt door zijn verzetten en de acceleratie lijkt bijna lineair te verlopen. Wie voor SPORT of SPORT PLUS kiest voelt de bak de versnelling langer aanhouden voordat er een trapje hoger voor in de plaats komt. Wat je ook voelt is dat de gordel even wat meer aanspant en dat de lendesteunen je beetgrijpen: klaar voor de actie. 

De uitlaten worden ook klaargemaakt voor actie. Waar je in COMFORT af en toe getrakteerd wordt op een gematigde V8-roffel, is het in de verschillende SPORT-modi veel vaker te horen. De batterij aan turbo's die de motor helpen -en dempen- zijn met wat Active Sound Design-hulp overruled voor de oren en de auto klinkt gewoonweg fijn. 

Dempers die we wel kunnen waarderen zitten tussen de koets en de wielen in. Met de modus SPORT PLUS ingeschakeld schieten we de snelweg op, de schokdempers zijn keihard afgesteld. De bulten die bij de rijbaandelen van het viaduct zitten, komen nu duidelijk door via de auto, maar zijn nooit irritant. De boog die naar de volgende snelweg leidt wordt steeds krapper, maar de vier wielen geven geen krimp en de auto ligt nagenoeg horizontaal op de weg. Het is oppassen geblazen om niet met echt heel erg strafbare snelheid over het asfalt te vliegen, de M550i nodigt altijd uit tot nog meer pedaalvloeren.

Waar je normaal gesproken nooit zou luisteren naar de adviezen van het GPS-systeem om de snelweg te verlaten, is het in deze supersedan iets dat we maar al te graag doen. Als boven de snelweg de matrixborden beginnen te knipperen, heeft de navigatie alvast een nieuwe weg bedacht. Over de provinciale weg. Rotondes, bochten, verkeersdrempels, vrachtwagens die ingehaald moeten worden, het is allemaal een feestje als je in de M550i zit. Telkens mag het gaspedaal weer naar het tapijt en dat trakteert je op een dosis V8-grom die een belachelijke acceleratie aankondigt.

Er is daarbij maar een nadeel: het verbruik. De motor wordt vrij dorstig van de continue tempowisselingen. Dankzij de zeventig liter grote benzinetank kom je overigens nog steeds honderden kilometers ver op een keer volgooien. Je staat niet steeds aan de pomp, maar je kunt wel flinke bedragen achterlaten bij de bediendes van de oliemaatschappij.

Een demo-auto van de importeur hangt altijd vol met zo ongeveer alle opties die er voorhanden zijn. Deze auto is geen uitzondering. Het eerste dat opvalt is de halve tablet waarin de BMW-sleutel is veranderd. Je kunt op het schermpje de status van de auto checken en de standkachel inschakelen (wij willen nooit meer een auto zonder standkachel), maar het leukste is dat je je BMW als afstandsbestuurbaar autootje kunt gebruiken. Het lijkt een gimmick, maar we hebben de functie daadwerkelijk gebruikt in een parkeergarage, toen de deuren na het parkeren niet meer open konden in verband met een muur. Je rijdt de auto even een paar meter naar voren en stapt uit, vervolgens kan hij zichzelf achteruit weer inparkeren. Achteraf rij je hem weer naar voren en je stapt in. De blikken van de omstanders zijn serieus priceless. Hieronder de demo:

Heel wat minder zinvol is de gesture control van het infotainmentsysteem: als je het wilt gebruiken werkt het meestal niet, maar als het niet de bedoeling is, dan doet het juist wel zijn werk. Een van onze passagiers vertelde een enthousiast verhaal en maakte daarbij wat handgebaren, waardoor het volume van de radio steeds verder omhoog ging. Als je vervolgens hetzelfde gebaar achteruit maakt, gaat het volume echter niet omlaag. Het lijkt erop dat het alleen spontaan werkt en niet op commando. Daarnaast zitten er genoeg knopjes in de auto om het geluid mee te bedienen, dus die functie mag wat ons betreft overboord.

Wat absoluut aan boord moet blijven zijn de fantastische stoelen met de beste massagestand die we tot nu toe in een auto aantroffen. Daarnaast willen we nooit meer zonder stuurverwarming op pad in de winter. 

Op de afstandsbediening voor het parkeren na, zijn het allemaal functies die niet voor het eerst in een auto zitten, maar de BMW M550i xDrive brengt alles in zo'n geweldig pakket samen dat we het liefst dag en nacht op en neer naar Sankt Anton am Arlberg, Gstaad of Garmisch Partenkirchen op en neer blijven rijden. Want na een paar discutabele designs is dit gewoonweg een fijne reminder aan het feit dat maar één merk dat Freude am Fahren op zo'n geweldige manier in de praktijk weet te brengen: BMW.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dab88905beee', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });