Wat neemt Spyker dit jaar mee naar Genève?

Wat is het verschil tussen het Nederlands elftal en Spyker? Laatstgenoemde is wél elke keer aanwezig op de evenementen die er toe doen. Het Nederlandse merk bouwt dan geen auto's, het is wel gewoon aanwezig in Genève. Echter, waarmee?

Victor Muller is heel veel dingen: megalomaan, iemand die heel veel belooft maar weinig levert, een harde werker, creatief, een optimist. Een fantast en een charmeur, en iemand die zijn boodschap als geen ander mooi kan verpakken en mensen in beweging kan krijgen. Maar bovenal is Muller een doorzetter. Ieder ander had bij Spyker al lang de handdoek in de ring gegooid, maar niet Victor. Victor weet keer op keer op keer op keer weer ergens een potje met geld te vinden om het merk Spyker drijvende te houden. 

En aanstaande maart staat hij er gewoon weer hoor, op de beursvloer van de Palexpo in Genève. De man die Nederland is ontvlucht en sindsdien permanent op Mallorca woont, bouwt zijn stand op in dezelfde hal als Aston Martin en de ene helft van de Volkswagen-groep. Waarmee? Zegt u het maar. De afgelopen jaren kwamen en gingen de beloftes met een partnerschap - nee, een fusie zelfs - met een vaag bedrijf dat in de elektrische vliegtuigen zit maar er nog nooit één bouwde (Volta Volaré), de B6 Venator en de Spydervariant hiervan, een C8 Preliator (en Spyder), een D12/D8/D48Volt-SUV die er zeker weten gaat komen, en natuurlijk een partnerschap met Koenigsegg waarvan we nog moeten zien hoeveel motoren er uitgeleverd gaan worden.

Enfin, aan u de schone taak om te voorspellen wat Spyker meeneemt naar Genève. Is het een vliegende Spyker, in samenwerking met Pal-V (dat ook op de beurs staat)? Is het misschien een elektrische Spyker? Een Spyker-drone wellicht? Of toch maar een conceptmodel van die beloofde D8, inclusief belofte dat de productie eind 2018 zal starten. We gaan zelf voor het laatste, mét Spyker-Koenigseggmotor uiteraard.