Na de eerste aankondiging een paar maanden terug dat Formula One Management twijfelde over het voortbestaan van de grid girl, sprong Nederlandse onderneemster, model en grid girl Seyda in de bres voor haar baan. Het mocht echter niet baten: de wereldvreemde Sean Bratches denkt echt dat hij de wereld gaat redden door geen vrouwen voor de auto's van coureurs (m/v) neer te zetten. Het is immers 'niet van deze tijd'. Wat er precies niet van deze tijd is aan mooie dames, dat vertelt hij er niet bij. Vanaf seizoen 2018 is het gedaan met de modellen op de startgrid.
Nu het besluit genomen is, stapt Britse onderneemster en vijfvoudig grid girl Rebecca Cooper woedend naar voren. Ze is eigenaresse van een groot vuurwerk-bedrijf en ook gezegend met een goed stel genen, waardoor ze in een mooi jurkje voor auto's mag staan. Eh, mocht.
Ze is des duivels over de politieke correctheid die nu volledig uit de bocht aan het vliegen is. Bijzonder is het dat ze wordt terechtgewezen door allerlei leden van de partij Labour, die vinden dat ze maar een echte baan moet zoeken. Rebecca, die zoals gezegd eigenaar is van een goedlopend bedrijf kan de suggestie van de socialisten niet waarderen.
Ook coureur Tiff Needell is niet te spreken over de koerswijziging. De Brit retweette een bericht van Julia Hartley-Brewer, maar haalde dat bericht snel weer offline. Hartley-Brewer is namelijk een alt-right haatheks, waar de presentator liever niet mee geassocieerd wil worden. Het punt van de rechtsmevrouw is echter wel valide: hoe kan het dat we ons tegenwoordig boos moeten maken over vrolijke dames (onderneemsters) die zich in mooie kleren laten fotograferen, terwijl niemand zich lijkt op te winden (excuus, mag opwinden) over het feit dat miljoenen vrouwen gedwongen worden om zich niet buiten te vertonen zonder tentconstructie om zich heen?
Het ultieme argument van de meeste Social Justice Warriors en Formula One Management is dat de grid girls feitelijk niets toevoegen aan het evenement. Ze hebben geen functie (volgens de boosmevrouwen (m/v/x). Wij hebben een nieuwflits voor die mensen (personen): een Formule 1-race start en finisht op exact dezelfde plek en daarom op zichzelf niet heel functioneel. Hetzelfde geldt voor een voetbalwedstrijd, en ook skiwedstrijden eindigen zelden in een supermarkt of op de plaats waar de kinderen op school worden afgezet. Als we op die weg gaan lopen kunnen we voortaan per loting beslissen wie er heeft gewonnen. Trouwens ook al zoiets oneerlijks, waarom zou de beste altijd moeten winnen? Kan dat voortaan niet de middelmatigste worden?
Foto boven: Rebecca Cooper.