BAM! Dit is de snelle politie-Audi A6 plofkrakersvanger

Aanschouw: het eerste beeld van de snelle-interventie-A6 Avant, het nieuwe wapen in de strijd tegen plofkrakers en ander zwaar gemotoriseerd verkeerstuig. Het werd verdomme ook eens tijd dat de onze jongens fatsoenlijk materieel kregen.

Als de wereld om je heen verandert, dan moet je reageren. De boefjes van tegenwoordig hebben allang de charme van de oude penoze van zich afgeworpen en gaan over lijken om uit handen van de politie te blijven. Dat laatste wordt als het goed is een stukje moeilijker dankzij de aanschaf van in totaal maximaal 140 snelle-interventievoertuigen, met vierwielaandrijving, een dikke V6-diesel, the works

De keuze uit de shortlist viel zoals bekend op de Audi A6 Avant met 3.0 TDI, een model dat binnenkort met pensioen gaat (a.s. maart in Genève verwachten we een nieuwe A6), maar als voordeel heeft dat alle eventuele kinderziektes uit de beginfase eruit zijn. Via de twitters verscheen het eerste exemplaar met politiestrepen en slanke LED-lichtbalk op het web: 

Overigens hoeven plofkrakers en overvallers nog niet bang te zijn één van deze apparaten achter zich aan te krijgen, de eerste gebruikers krijgen vanaf het voorjaar een aanvullende instructie bij de Landelijke Eenheid. We gokken dus op een eerste inzet vanaf het begin van de zomer. Per jaar worden 20 auto's geleverd.

OK, het is dan geen RS6, maar dat zou -naast alle praktische bezwaren- overkjll zijn. Dankzij een gedegen rij-opleiding, een overtalsituatie die zich in theorie via onderlinge communicatie goed laat uitspelen, en de poltieheli moet het vermogensgat met de gestolen RS van Mo, Karim en Azzedin heel goed te dichten zijn. Hopelijk hebben de heren agenten achterin ook een paar flinke M-4's liggen om opgewassen te zijn tegen de kogelregen die de boefjes zonder enige remming uit hun AK-47's laten sprayen. Dat laatste hebben ze wel aangetoond bij achtervolgingen na de dubbele Staatsliedenbuurtliquidatie en de Brinks-overval in 2011.