Elke F1-race begint dit seizoen 10 minuten later, en wel hierom

Het komende F1-seizoen wordt gebroken met een traditie. De lichten voor de formatieronde gaan nu niet meer op het hele uur op groen, maar tien minuten later. De reden hiervoor is heel praktisch.

Eigenlijk kunnen we ons niet anders herinneren dan dat in de F1 om 14:00 uur scherp (of de corresponderende tijd van de tijdszone waarin de race gehouden wordt) de lichten op groen gaan. Vanaf nu wordt dit 14:10, als handreiking naar de TV-stations. Enkele zenders beginnen namelijk op het volle uur met uitzenden, waardoor de kijker in het oude format precies met de deur in huis viel. Door het schema nu 10 minuten te verschuiven wordt dit kennelijke probleem veholpen. Voor 2018 zit het schema er als volgt uit (lokale tijden):

Dit vertaalt echter heel vaak naar een starttijd van rond de 15:00 uur, waar we 14:00 uur gewend waren. Dit wordt even omschakelen dus. Hieronder de kalender met alle Nederlandse aanvangstijden:

  • 25 maart, GP van Australi├ź, Melbourne

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f7012b0d9011', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });