Top Gear-presentatoren verbranden bijna in Alpine A110

Chris Harris en Eddie Jordan hadden de filmopnames iets minder spannend voorgesteld dan ze verliepen. Het tweetal reed in Monaco met de nieuwe sportieve Renault, de Alpine A110, en die vloog plotseling in brand.

Top Gear filmde afgelopen weekend een scene tijdens de historische rallye van Monte Carlo. De presentatoren reden daarbij in de splinternieuwe Alpine A110. De superlichte sportwagen had echter een probleem aan boord en dat waren niet Eddie Jordan en Chris Harris.

Tijdens de rit op het segment SS17 gingen plotseling de rode lampjes op het dashboard aan. Vervolgens stopte de motor ermee. Gelukkig kon het tweetal de auto snel stilzetten en uitstappen. Vierminuten later was er al helemaal niets meer over van de auto. Chris Harris over het voorval: "I first realised I needed to get out when I opened the door and the flames went up my arm. Sadly the car was lost and it always makes me sad to see a beautiful car destroyed."

Eddie Jordan doet intussen alsof er niets gebeurd is: "Doing a stage of the Monte Carlo Rally was a dream come true for me. The car was stunning - so light on its toes. It was dancing around the mountain and Chris was driving it beautifully."

Uiteraard doet Alpine onderzoek naar de oorzaak van de brand. Het is een geluk voor de Fransen dat de presentatoren gekleed waren in brandvrije race-overalls. Desondanks is het pijnlijk voor Alpine dat dit precies gebeurt tijdens opnames van een van de best bekeken autoprogramma's op aarde.