Te koop, voor €20 miljoen: nauwelijks gebruikte McLaren F1

Dat de zeldzame McLarens F1 voor forse bedragen weggaan wisten we al, maar zelfs voor een F1 is dit een duizelingwekkend prijskaartje: een zilvergrijs exemplaar met minimale kilometers mag pas weg als je met 20 miljoen euro over de brug komt.

Ondanks speculaties over en weer dat er een einde komt aan de prijsstijgingen van tweedehands exoten, lijk je bij Ferrari en McLaren nog wel goed te zitten. Niet heel lang geleden keken we ervan op als er een F1 (64 exemplaren gebouwd) voor €8 miljoen van de hand ging, hierna kwam dit exemplaar, dat afgetikt werd op €13,2 miljoen, en recentelijk bereikten ons geruchten dat een exemplaar - onder de radar van de media - voor $20-24 miljoen verkocht is. Over het lot van deze gloednieuwe Dandelion Yellow F1 is helaas niets bekend.

Waarschijnlijk is de verkoper van het exemplaar dat nu opduikt bekend met deze geruchten, want de zilvergrijze F1 uit 1996 met 3.500 km op de klok wordt ingezet op een ijskoude €20 miljoen. Tsja, je kunt het er altijd voor vragen natuurlijk. Hou als koper wel even rekening met forse onderhoudskosten.

De aanbieder is een handelaar even ten westen van Stuttgart. Helaas is er nog geen Street View-auto door zijn of haar straat gereden, dus we kunnen niet checken wat er in het pand staat. Als er al een glazen facade in zit, het kan net zo goed een loods zijn waarbij je aan de buitenkant niets ziet. De F1 in kwestie staat er sowieso nog niet, volgens de aanbieder is deze pas vanaf 15 februari a.s. beschikbaar. Dat zou ook verklaren waarom er geen fatsoenlijke foto's van het miljoenenobject zijn, in de advertentie staan louter een paar plaatjes op postzegelformaat. 

Naast het Britse pronkstuk heeft de aanbieder ook twee BMW M1's staan (waaronder deze), en een Mercedes CLK GTR Strassenversion, waarvan 20 coupés gemaakt werden. Deze unit moet €5,7 miljoen opbrengen.