Dit zijn de meest verstopte steden van Nederland

Aan knelpunten in het verkeer hebben we een broertje dood: elke minuut in de file of andersoortig knelpunt is verloren tijd. Maar in welke Nederlandse stad was de situatie het ergst?

Het antwoord op bovenstaande vraag is 'dat ligt eraan wie je het vraagt'. Er zijn diverse onderzoekers die elk zo hun eigen parameters hebben voor wat betreft verkeersverstopping, in het verleden stipten we de resultaten van TomTom al eens aan. Vandaag kijken we naar INRIX, een onderzoeker die met behulp van big data niet minder dan 1.360 steden in 38 landen, verspreid over vijf continenten onderzocht. 

Wanneer we de Nederlandse resultaten filteren komt naar voren dat Maastricht klaarblijkelijk de ergste stad is om in te rijden. Ondanks de epische Koning Willem-Alexandertunnel ben je in de Limburgse stad nog altijd 33 uur per jaar kwijt aan stilstaan of langzaam rijden. Van alle onderzochte steden scoort het Zeeuwse Middelburg het best: met 7 uurtjes oponthoud per jaar staat de stad op #1147. Hieronder de volledige uitdraai van de 10 meest verstopte Nederlandse steden:

Hiermee doen we het in vergelijking met de oosterburen een stuk beter: de 10 drukste Duitse steden staan allemaal in de top 150, met München op #35 bovenaan. Los Angeles is wereldwijd aanvoerder: in de stad der engelen heb je als chauffeur een engelengeduld nodig: per jaar verlies je 102 uur in het verkeer. Geen wonder dat Elon Musk ten einde raad maar een grote tunnelboor in de grond steekt om  nog enigszins van A naar B te kunnen komen. De volledige lijst is HIER te vinden.