Eind december kwam Sjoerd van der Hoorn in het nieuws omdat hij een oplossing voor de files op de A4 had bedacht. Volgens hem was het een kwestie van even wat nieuwe strepen op de weg zetten om de boel beter door te laten stromen. Daarom startte hij een crowdfundactie om het materiaal voor de herbelijning van de wegen mee te bekostigen.
In werkelijkheid was de crowdfund een methode om in contact te komen met Rijkswaterstaat. Van der Hoorn (een software-ontwikkelaar) wilde zijn ideeën graag toelichten aan de bouwers van de wegen. De geldinzameling was geen daverend succes (er werd maar een euro of driehonderd opgehaald), maar het contact met Rijkswaterstaat kwam meteen.
Het overleg met de omgevingsmanager van de A4. Alwin Nijhuis, is inmiddels geweest en de uitkomst is matig positief. Ja, de herindeling zou de files kunnen vermindeen, maar nee, het is niet zo eenvoudig als Van der Hoorn dacht. Volgens Rijkswaterstaat is er meer nodig dan een paar strepen op de weg om de rijbanen van elkaar te scheiden. Sommige snelwegrijders vinden zichzelf immers belangrijker dan de regels en rijden daar gewoon overheen, wat dan weer gevaar, aanrijdingen en extra files met zich meebrengt.
De herbelijning gaat dus niet gebeuren. Het positieve gedeelte is echter dat Rijkswaterstaat wel iets met de plannen van Van der Hoorn gaat doen. Bij de volgende herinrichting van de weg kom en er geen strepen, maar vangrails om de boel te scheiden. Dat is een duurdere oplossing voor hetzelfde probleem. Het voordeel van de vangrails is echter dat niemand ze kan negeren. Het enige nadeel van de toezegging van de Rijkswaterstaat is dat het nog tot 2028 duurt voordat de wijzigingen worden doorgevoerd. Het is dus nog tien jaar aansluiten geblazen op de A4.