Maybach brengt two-tone-lak terug in ververste S-Klasse

Sinds Maybach niet meer als zelfstandig merk auto's bouwt, was het moeilijk om de opperversie van de S'Klasse te herkennen. Nu echter niet meer, want de Duitsers brengen het kenmerkende two-tone verfwerk terug en hebben nog wat meer nieuws.

Mercedes-Maybach heeft zijn S560 en S650 een klein beetje onder handen genomen. Aan het front van de auto is het de grille die nog wat meer gevormd is als een eiersnijder. Bij Maybach zeggen ze geïnspireerd te zijn geraakt door een krijtstreeppak. Aangezien dat het uniform is van de Maybachrijder, kan het niet missen om een krijtstreepje toe te voegen aan de auto.

Er komen negen combinaties van de two-tone lak beschikbaar. De in tweeën gesplitste lak is vanaf de hergeboorte van Maybach begin deze eeuw een vaste waarde waaraan een opper-Duitser te herkennen is. Op alle kleuren is een dubbele heldere laklaag te bestellen, waardoor de auto nog harder gaat glimmen.

Het laatste vernieuwde punt aan het uiterlijk is de nieuwe meerspakige velg. Het is een van de vier soort 20 inch velgen die verkrijgbaar is op een Maybach. Ook binnenin hebben de designers wat getweakt aan de materialen. Kopers kunnen nu twee extra combinaties kiezen: armagnac brown/black en savanna beige/black. Om het geheel toch nog ordinair te maken kan er ook gekozen worden voor koper-, goud- of platinakleurige borduursels op de stoelen.

De lengte van de Maybach blijft hetzelfde en is met 5462 mm langer dan een gewone verlengde S-Klasse. Overigens benadrukt Mercedes dat de nieuwe Maybach (wel) een succes zijn: sinds de herlancering in 2015 werden al 25.000 exemplaren verkocht.