Dit is de Mulsanne Coupé die Bentley niet wil maken

Bentley heeft een rijke traditie voor wat betreft statige coupés: we kennen allemaal de Brooklands en zijn open broertje, de Azure. Een afgeleide van de huidige Mulsanne kwam er niet, want Bentley was te druk met SUV's maken. Dus doet een ander het maar.

In Modena bevindt zich Ares Design, een relatief nieuwe onderneming die gestart werd door de gewezen Lotus-baas Dany Bahar. Evenals in zijn tijd bij Lotus (op de autosalon van Parijs in 2009 stond er een half dozijn aan ideeën, die geen van allen gerealiseerd werden) ontbreekt het Bahar niet aan inspiratie: er liggen schetsen en shops voor diverse aanpassingsprojecten, waaronder een Tesla Model S cabrio en Shooting Brake, een Continental GT-rallymonster, gekke Merries, en nog veel meer creatieve projecten. 

Deze Mulsanne coupé is echter één van de eerste auto's die ook daadwerkelijk gebouwd is. De spirituele Brooklands-opvolger heeft een mengelmoes van aluminium en koolstofvezel in de carosserie, en we moeten zeggen dat de afwerking, zeker daar waar ooit achterportieren zaten, er top notch uitziet.

Uitspraken over motorisering doet Ares niet: standaard ligt er een hevige 6,75 liter twin-turbo V8 met 1.000 Nm onder de kap, wat op zich voldoende moet zijn. Moesten er nog meer mensen denken aan de Maybach Xenatec Coupé van weleer?