Veiling: de Aston Martin van 007

Daniel Craig rijdt niet alleen op het witte doek in een Aston Martin. Ook in zijn privéleven rijdt de Brit Aston. Nog wel, want zijn eigen auto wordt geveild voor het goede doel. Het is helaas geen DB10.

Sinds Goldfinger in de jaren zestig rijdt vrouwenhater (dixit The Guardian) James Bond al in vrijwel alle films Aston Martin, we vergeten de periode van BMW's maar even voor de vorm. Om de vijftigjarige relatie en het honderdjarige bestaan van Aston Martin te vieren maakten de Britten in 2014 een speciale editie van de Vanquish, de Centenary Edition. Er werden honderd exemplaren gebouwd, waarvan Daniel Craig er een kreeg. Uiteraard had hij het model met productienummer 007.

De midnight blue gespoten auto komt nu op een veiling in New York te koop. Ook het interieur van de auto is blauw van kleur, omdat Daniel Craig nou eenmaal van die kleur houdt. De opbrengst van de veiling, naar verwachting tussen $400.000 en $600.000, gaat volledig naar een goed doel. Craig en zijn vrouw zijn zelf bestuursleden van The Opportunity Network, dat kansarme jongeren helpt om hogere opleidingen te volgen.