Ooh-la-la. Hier is de nieuwe Peugeot 508

In de aanloop naar de Autosalon van Genève wordt onverminderd gelekt. Vandaag zien we de nieuwe Peugeot 508, die een broodnodige opfrisser krijgt, te vroeg verschijnen.

Grote sedans hebben tegenwoordig een marginaal marktaandeel in Europa, wat de reden is waarom bijna alle fabrikanten behalve de premium Duitsers en Volvo hun vlaggenschepen hebben geschrapt, danwel twee modellen samengevoegd in één. Peugeot deed het laatste met de 508, die aan het begin van dit decennium zowel de 407 als de 607 opvolgde.

Buiten Frankrijk is het model niet overmatig succesvol, en we moeten zeggen dat de styling ook redelijk gedateerd is geraakt. Daarom gingen de designers aan de slag met een tweede generatie van de 508, die ontegenzeggelijk frisser en scherper oogt. Helaas kunnen we u weinig details geven, want het officiële bericht laat nog even op zich wachten. Vooralsnog hebben we alleen lekplaatjes via le blog auto, waarop voornamelijk de 508 GT te zien is. In Nederland werden afgelopen jaar toch nog 263 Peugeots 508 weggezet, 0,8% van de totale verkopen.

De nieuwe 508 wordt in Genève overigens vergezeld door een immens standbeeld van een leeuw. Het 4,8 meter hoge gevaarte gaat optreden als de nieuwe ambassadeur van het Franse merk (afbeeldingen hieronder), wat wel slim is, want veel hoeven ze 'm waarschijnlijk niet te betalen.