McLaren: 'we gaan onze nog niet onthulde F1-auto updaten'

De nieuwe Formule 1-bolide van McLaren wordt vrijdag pas onthuld, maar nu kondigen de Britten aan dat er updates voor komen. Je kunt er maar op tijd bij zijn, we weten nu in ieder geval dat de auto in Melbourne niet dezelfde is als we deze week gaan zien.

Het nieuws van McLaren geeft ons een beetje flashbacks naar vorig jaar, toen Red Bull Racing ook al updates aankondigde voordat het seizoen goed en wel begonnen was. Bij de werkgever van Max Verstappen had het uiteindelijk te maken met een verkeerd afgestelde windtunnel die foute gegevens aan de designers had verstrekt. 

Het design van de McLaren MCL33 die vrijdag onthuld wordt zal niet heel anders zijn dan de wagen die vorig jaar werd gebruikt. De echte vernieuwingen komen pas tevoorschijn bij de eerste Grand Prix, in het Australische Melbourne. Wat wel heel anders gaat worden is de verfbeurt op de auto. McLaren hint naar een 'gewaagde nieuwe livery', maar dat kan van alles betekenen (en het wordt gewoon knaloranje, eh Papaya).

Tijdens de tests in Barcelona rijdt de stal van Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne met een auto die een beetje geƫvolueerd is. "You can expect to see something quite similar conceptually for launch, and then in truth we have spent the last two to three months focusing on a race one upgrade," aldus aerodynamica-baas Peter Prodromou.

Het is normaal om de kaarten nog niet open en bloot op tafel te leggen, maar het lijkt toch wat vreemd om tijdens de tests met een totaal andere auto te gaan rijden dan tijdens het seizoen. Goed, McLaren moet eerst nog leren wennen aan een motor die het langer dan vier rondjes volhoudt.