Peugeot toont elektrische primeur in Genève

Dat je met een Peugeot heel hard een berg op kan bewezen de Fransen met het magnifieke record dat de 208 T16 op Pikes Peak neerzette. Maar ook op twee wielen gaat het best, zij het met een beetje sjoemelhulp.

Het Peugeotconcern doet meer dan alleen auto's maken, en het lijkt niet van plan deze diversificatie los te laten. Naast de klassieke pepermolentjes die nog steeds gretig aftrek vinden maken de Fransen ook nog steeds fietsen. Vandaag komen ze met de oplossing voor mountainbikers die het vanwege omstandigheden (leeftijd, een beperking, een dikke pens) niet (meer) helemaal alleen kunnen bolwerken: een MBK met elektromotor en 500 Wh-batterij. 

Het gele gevaarte luistert naar de naam eM02 FS Powertube (e=electric M=Mountain, 02=mid range, FS=Full Suspension), en heeft dankzij het accupakket een bereik van tot 125 kilometer. Als je op een 20%-berg de elektromotor vol opendraait zal dit iets minder zijn, maar dat weet u zelf ook wel. Heel lichtgewicht is het niet, maar daar staat tegenover dat een vader die zijn zoon niet meer bij kan houden op deze manier nog een paar jaar mee kan sjoemelen. Kost wel wat natuurlijk: minimaal €4.599.

Peugeot presenteert de eM02 volgende week samen met een megasculptuur van een leeuw op de Autosalon van Genève. Hebben ze ook nog auto's dan? Jazeker: de nieuwe Peugeot 508 toont zijn sexy coupélijnen, en ook staat de vernieuwde Peugeot Partner op de beurs, met een nieuwe naam: Rifter (nee, niet Riffer).