JAAA. Formule 1 komt met een eigen streamingdienst

De kogel is door de kerk op het gebied van livestreams van Formule 1-races: het komt eraan. De nieuwe abonneedienst gaat nog dit jaar van start en maakt het mogelijk om zelf camerastandpunten en commentaar te kiezen. 

Er is maar een nadeel aan de nieuwe streamingdienst die Liberty Media heeft bedacht: ze gaan niet met zichzelf concurreren. Dat houdt in dat Nederland wordt overgeslagen (Ziggo is eigendom van Liberty Media). België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Hongarije, de VS, Mexico, en grote delen van Latijns Amerika krijgen de Netflix voor autoracen wel. De prijs voor F1 TV Pro, waarmee je live kijkt en de camera's kiest, wordt een bedrag van $8 (€6,50) tot $12 (€10). Naast Formule 1 krijg je ook de andere raceklasses die in het weekend worden verreden (eindelijk) te zien, wat betekent dat je complete weekendes aan het scherm gekluisterd kunt doorbrengen. 

Voor iets minder geld kun je kijken naar F1 TV Access, waarmee je de timingdata en audiostreams live kunt volgen, maar het beeld pas na de race kunt zien. Je krijgt er ook toegang tot archiefbeeld bij. Dat pakket wordt in een keer bijna wereldwijd uitgerold.

In Nederland kijken gaat nog niet lukken, maar dat is iets dat je met een goede VPN zo opgelost hebt.