Zelfs met doorzichtig carbon is de McLaren Senna apelelijk

De nieuwe, 800 pk sterke McLaren Senna is veel dingen, maar 'mooi' is daar niet eentje van. Dat laat niet onverlet dat het een vreselijk brute auto is, zeker met deze MSO-goodies.

McLaren is volgende week aanwezig op de Autosalon van Genève, met de Senna als wapenfeit. Aangezien de nieuwste auto in de Ultimate Series in december al in de Engelse thuisbasis onthuld werd, nemen de Britten als nieuwtje een exemplaar mee dat geheel bespoke door de daartoe opgerichte MSO-divisie werd gemaakt.

Van de Senna worden slechts 500 exemplaren gebouwd, die allemaal al verkocht zijn. De basisprijs is £750.000, maar alle extra's op dit exemplaar tellen hier nog eens £300.000 bij op. Yes, deze specifieke Senna kost meer dan een miljoen pond Sterling. Voor dat geld krijgt de klant - naast een meesterwerkje in engineering, dat desondanks niet om aan te gluren is - een transparant gelakte carbon koets met accenten in Solar Yellow en wat Senna-stickers. Waarom de remklauwen in dit vreselijk niet-passende groen zijn uitgevoerd mag Joost weten, maar ja: als de eigenaar er maar blij mee is. 

Het is overigens wel een beetje raar om de moderne Renault-livery op een McLaren te doen, zeker eentje die Ayrton Senna eert. U kunt deze McLaren Senna R.S. 18 als gezegd vanaf volgende week in Genève bewonderen, en als u dat zelf niet wil dan doen wij het wel voor u. Alle specificaties van de beresnelle Senna staan in dit artikel