Startech voorziet de Range Rover Velar van wat Duitse stijl

Nu staan de Duitse tuners niet echt bekend om hun geweldige smaak, maar dat weerhoudt ze er niet van om Britse vierwielers te verbeteren. Dit keer nam Startech de Range Rover Velar onder handen.

De Velar is misschien wel Range Rovers mooiste creaties in tijden. Iets wat maar moeilijk te verbeteren valt zou u denken, maar als het dan toch moet, waar begint men dan? Juist! Bij het aangezicht. Startech heeft deze voor de gelegenheid vrijwel compleet verwijderd en vervangen met een eigen fabrikaat. Deze begint aan de onderkant met een vrij grote front-spoiler, vervolgt zijn weg naar boven met wat extra grote en agressief ogende luchtgaten en eindigt in volledig geïntegreerde dagrijverlichting. Allemaal gemaakt van carbon fiber, want dat zijn we gewend van de Duitsers.

Optioneel kan er gekozen worden voor de widebody kit, hiermee groeit de Velar 6 centimeter in de breedte. Dit heeft dan weer als extra voordeel dat er gekozen kan worden voor gigantische 22-inch Monostar M velgen met 295/35 R22 banden van Continental. Om het plaatje af te maken vindt men in het midden van deze zwarte velgen een custom bout die in de kleuren black, silver, red of blue electroplating afgewerkt kan worden. 

Aan de achterkant waren de Duitsers sneller tevreden. Hier hebben ze alleen het middenpaneel van de achterbumper van een andere look voorzien. Om wat sportiviteit naar boven te brengen oogt deze nu meer als een diffuser. En hoewel de afbeeldingen het niet tonen, zijn er ook upgrades gedaan aan het interieur van de Velar. Zo heeft hij oplichtende Startech dorpels, aluminium pedalen en natuurlijk de nodige Startech logo's die terug te vinden zijn op meerdere plaatsen in en op de auto. Voor overige, meer smaakvolle upgrades wordt er met de klant persoonlijk gekeken naar de specifieke wensen.

Overigens komen Velars met luchtvering in aanmerking voor een ride-height lowering module die de auto 30 millimeter verlaagt tijdens het rijden. Hierdoor komt het zwaartepunt lager te liggen en zouden de rijeigenschappen moeten verbeteren. Hiermee blijft het niet alleen bij getunede looks.

Het enige dat nog achterblijft zijn de prestaties van de Velar. Maar ook daar heeft Startech een oplossing voor gevonden: een Sound Xtra module. Dat is geen motorische upgrade naar een V8, maar gewoon een audio-upgrade waarmee de Velar klinkt alsof er een ronkende V8 onder de motorkap ligt.