Max Verstappen is positief na eerste testweek

Gisteravond werd de eerste week van de wintertests in Barcelona afgesloten, en er zijn wel eens betere omstandigheden geweest, om het zacht uit te drukken. Toch maakt Max, die slechts 100 rondjes draaide, zich geen zorgen.

Het was de hele week koud in Barcelona, met woensdag als ergste dag. Op de derde testdag sneeuwde de complete sessie onder, en zette alleen Alonso laat in de middag een tijd. Deze dag kwam Max niet in actie, dus de pech bij Red Bull was voor Ricciardo. Gisteren, de vierde en laatste testdag van de week, begon opnieuw koud en nat, waardoor het verkeer maar langzaam op gang kwam. Aan het einde van de ochtend konden de natweer-banden eraf, en maakten de heren coureurs serieus rondjes. Topper was Gasly, met 147 rondes. Zo ver kwam Max bij lange na niet, na 35 rondjes belandde hij in de grindbak: hij had de limiet iets te veel opgezocht.

Samen met de 65 rondjes die hij dinsdag aflegde (in de ochtend hield een brandstoflek hem in de pits) komt het weektotaal van Max uit op 100 rondjes. Niet bepaald veel, dat draaiden Vandoorne en Vettel gisteren al op één dag.

[tekst gaat verder na de foto's]

Het was niet de ideale dag. Het plan was om meer rondjes te rijden. Met dit weer droogde de baan heel langzaam en we wilden niet de baan op toen het nog zo nat was. Dat had weinig zin voor ons. Toen het eenmaal droog was, gingen we eerst de aerodynamica testen om te kijken of het allemaal goed functioneerde ten opzichte van de windtunnel. Op het moment dat we eindelijk aan onze echte runs wilden beginnen, zag het team ergens een lek. We wilden goed checken of er geen gevaren waren voor de motor, maar dat duurde wat langer dan verwacht.

Toen we eindelijk weer de baan op konden, had ik een uitstapje in bocht twaalf. Ik zat achter Gasly toen de auto ineens uitbrak. Ik ging door het grind, waardoor ik achteruit moest. Onder het achteruit rijden ging er iets mis met de versnellingsbak. Wat precies moeten we nog onderzoeken, maar die dingen gebeuren. Het betekende helaas wel het einde van mijn dag. De omstandigheden waren deze week sowieso al niet geweldig, dus hopelijk is er volgende week wat meer zon.”

Desalniettemin maakt de Nederlander zich niet heel druk: “We hoeven ons geen zorgen te maken. Het ziet er allemaal wel oké uit, alleen hebben we nog niet echt de rondjes kunnen rijden. De auto voelt een stuk beter aan dan vorig jaar. Of het genoeg is, weet ik nog niet, dat zien we pas in Melbourne. Het ziet er in ieder geval wel een stuk positiever uit.

Volgende week is de tweede en laatste wintertestsessie op Barcelona, van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 maart. Hieronder de beste tijden per coureur van afgelopen week, en op welke compound deze gereden zijn.