POWER. ABT pompt 530 pk in de Audi RS4-R

In de wereld van stations met teveel pk's is het knokken voor een plekje in de top drie, en met minder dan 500pk doet men daar niet echt mee. Daarom heeft ABT hun RS4+ nog een keer onder handen genomen om daarmee hun plek aan de top te behouden.

De laatste keer dat we Audituner ABT voorbij zagen komen was toen ze een rushjob hadden uitgevoerd op Jon Olssons RS6. En hoewel de skiër vertrok met een dikke auto, lijkt hij toch wat tammetjes in vergelijking met ABT's nieuwste creatie. De tuner laat met de RS4-R  iedereen weten dat het hier niet gaat om een simpele RS4, of een RS4+. Aan de voorkant zorgt de extra dikke voorbumper met gigantische splitter, extra luchtgaten en de nodige aerodynamica elementen in koolstofvezel, hier wel voor, en aan de achterkant moet de diffuser met vier losstaande ronde pijpen duidelijkheid scheppen. In het geval dat het toch nog niet duidelijk is, heeft ABT overal RS4-R in het rood op gestempeld. 

Maar het echte verschil zit hem in de extra motortuning die ABT heeft uitgevoerd. Ze hebben de standaard 2,9 liter V6 met wat vernuftig programmeerwerk voorzien van  20 pk en 10 Nm extra. Daarmee komt het totaal op een schappelijke 530 pk en 690 Nm. En dat is dan weer ruim 80 pk en 90 Nm meer dan de standaard RS4 die Audi aan u probeert te slijten. Ook de gehele standaard ophanging is onder handen genomen, of eigenlijk gewoon in de container gegooid. ABT heeft hun eigen volledig instelbare schokdempers onder de RS4-R geschroefd. Hiermee moet het weggedrag beduidend verbeterd worden.

De auto wordt officieel getoond op de Autosalon van Genève die volgende week van start gaat.