Brabus geeft de E63 S AMG 4Matic+ 800 pk

Als een tuner een auto limiteert op 300 km/u, dan is het duidelijk dat ze geen grappen maken op het gebied van hun kunnen. Brabus doet zoiets al jaren met bestaande AMG-modellen en heeft nu de E63 S AMG van meer power voorzien.

Nu is AMG niet een partij die zich inhoudt als het op paardenkrachten aankomt, maar volgens Brabus moet het beter kunnen. De mensen uit Affalterbach wisten een 612 pk en 850 Nm uit het 4 liter V8 biturbo blok te pompen. Niet genoeg volgens de Bottropse tuner want deze tovert 800 paarden en 1.000 Nm uit het motorblok. Daarmee gaat de bolide van 0 naar 100 km/u in 3 seconden. Heeft u liever een station? Dan zult u moeten leven met een 0 naar 100 km/u tijd van 3,1 seconden. 

Deze sprong in power wordt gemaakt dankzij het vervangen van de standaard turbo's door grotere Brabus turbo's. Deze hebben een aangepast binnenste en geven Barbus de mogelijkheid om de hoeveelheid boost naar eigen wens aan te passen. En als u denkt dat dit ervoor zorgt dat het blok zo ver gepusht wordt dat het bijna uit elkaar spat na een sprintje, dan heeft u het fout. Brabus geeft elke klant namelijk een betrouwbaarheidsgarantie van 100.000km en beweert daarmee dat de motorblokken die zij produceren extreem betrouwbaar zijn. 

Vanzelfsprekend verwachten we van Brabus dat ze niet alleen het motorblok aanpakken, maar dat ze ook het uitlaatsysteem onder handen nemen. Dat doen ze dan ook met een eigen ontwikkelde pijp die voorzien is van een keramisch laagje en verschillende flaps die er in de coming home modus voor moeten zorgen dat de auto geruisloos aan het verkeer kan deelnemen. De sportmodus gooit alle kanalen open, laat de V8 in volle glorie horen en maakt de buren zonder moeite wakker.

Een Duitse tuner is geen Duitse tuner als er geen gebruik wordt gemaakt van het nodige naakte carbon fiber op en in de auto. Dit is in dit geval terug te vinden in de aangepaste bumpers, de diffuser aan de achterkant en zelfs op het motorblok.  Brabus heeft de auto ook met 20 millimeter verlaagd en voorzien van speciaal ontwikkelde 21 inch velgen. Maar deze onderdelen zijn niet alleen voor de looks. Alle elementen moeten het rijgedrag en de stabiliteit van de supercar ten goede komen.

Op het gebied van interieur is het altijd maar een beetje hopen op het beste. Brabus heeft in het verleden echte wanproducten geproduceerd, maar laat met deze nieuwe 800 zien dat ze zich ook kunnen inhouden en een verrassend stijlvol (ondanks de overvloed naakt koolstofvezel) interieur neer kan zetten. 

Potentiële kopers kunnen de Brabus 800 aanschouwen op de Autosalon van Genève die volgende week plaatsvindt.