Pagani geeft zich over en gaat op batterijen

Een van de laatste autobouwers die nog een gigantische V12 durft te gebruiken, geeft zich gewonnen aan de steeds kwaadaardiger wordende regelgeving. Pagani gaat overstag en gaat een accubak maken. Gelukkig pas in 2025.

Meneer Pagani himself heeft in een interview met Spaanse media het treurige nieuws verteld dat ook hij met zijn bedrijf moet geloven aan de steeds strenger wordende emissieregels. Daardoor zal het gebruik van een V12 in de loop der tijd niet meer haalbaar zijn. Om de dood van dit motortype voor te zijn hebben ze vlakbij Modena alvast 20 man ingezet om een volledig elektrische Pagani te ontwikkelen. Deze moet in 2025 het levenslicht gaan zien. Waarom dan pas? Omdat Horacio Pagani denkt dat de V12 dan echt afgeschreven is.

Overigens is het niet allemaal slecht nieuws. De volledig elektrische supercar moet namelijk het vierde model gaan worden. Dat betekent dat we in de tussentijd tot 2025 nog een nieuw model van de supercarbouwer verwachten. Het motorblok voor dit derde model zal natuurlijk weer bij AMG vandaan komen en twee turbo's en twaalf cilinders bevatten. En omdat de fans erom gevraagd hebben, komt er ook een optie voor een handgeschakelde versnellingsbak.

Nu is het alleen nog wachten tot Pagani ook een SUV op de markt gaat brengen. Cringe.