Mercedes maakt de C43 AMG extra dik voor Genève

De Mercedes-AMG C43 bestaat inmiddels alweer drie jaar in zijn huidige vorm. Dat betekent dat hij toe is aan een hoog nodige update: meer paarden en nieuwe styling.

Nog voor de start van de Autosalon in Genève toont Mercedes alvast de geüpdatete versie van de best verkopende AMG: de Mercedes-AMG C43. Veranderingen zijn onder andere gedaan aan het motorblok dat, na wat extra tuning, ineens 23 pk meer produceert dan zijn identieke voorganger. Daarmee produceert de 3.0 liter bi-turbo V6 390 pk en blijft het koppel op 520 Nm steken. Ondanks de kleine sprong in extra power veranderen de 0-100km/u tijden (4,7 seconden voor de sedan en 4,8 seconden voor de estate) niet.

Ook visueel is er het een en ander aangepakt. Zo vinden we een vernieuwde bumper aan de voorkant met daarboven een vernieuwde grille met daarin niet meer een zwevend logo, maar een die is vergezeld van mooie stukken chroom aan beide kanten. De verlichting is nu standaard van LED en een carbon fiber diffuser aan de achterkant moet het model van de nodige agressieve looks voorzien. Deze wordt aan beide kanten vergezeld door de bekende dubbele ovale uitlaatpijpen. Hiermee lijkt AMG een onderscheid te willen maken tussen de V6 en de V8 aangedreven auto's. De velgen zijn niet alleen visueel aangepakt, ook zijn ze luchtstroomvriendelijker dan ooit. Dankzij uren in de windtunnel heeft AMG ze namelijk aerodynamically optimized waardoor de remmen beter gekoeld blijven en de auto minder benzine moet verbruiken.

De bestuurder kan ook op de nodige extra's rekenen. Zo is het instrumentenpaneel geheel digitaal te leveren en is er een nieuw AMG stuur met afgevlakte onderkant. De billen kunnen optioneel rusten op heuse AMG climate controlled stoelen en mocht het voorkomen dat het regent wanneer u met de C43 op pad wil, dan heeft de nieuwe versie daar een speciale modus voor: slippery. Houdt u niet van chroom en andere glimmende materialen, dan kan er gekozen worden voor het Night Package. Hiermee worden alle glimmende oppervlakken mat gemaakt en krijgt de auto bredere side-skirts en een extra frontsplitter.