Zeven motoren en 1.300 pk: de Techrules Ren RS

Het Chinese startup Techrules steelt nu al de show op de Autosalon van Genève met de idiote Ren RS. Deze track-only auto heeft zes elektromotoren en een dieselturbine want meer is altijd beter.

De firma Techrules staat compleet achter zijn eigen naam want het komt dit jaar Genève opschudden met een technisch hoogstandje. Een elektrisch voertuig dat aangedreven wordt door twee motoren aan de voorkant en vier aan de achterkant. Dat houdt in dat elk voorwiel zijn eigen motor heeft en dat elk achterwiel twee motoren heeft. Hoe dat precies werkt is nog niet helemaal duidelijk, maar het werkt. En goed ook. De cijfers liegen er niet om: 1.305 pk en 2,340 Nm aan koppel. 0 naar 100 km/u wordt gehaald in minder dan drie seconden. 

De laatste motor is een kleine dieselturbine die als range extender dienst doet. Met een tot de top gevulde 80 liter tank is deze verantwoordelijk voor het opwekken van genoeg elektriciteit (naast het 28.4-kWh lithium polymer battery pack) zodat de Ren RS een maximale afstand van 1.170 kilometer moet kunnen afleggen. Zijn deze cijfers teveel van het goede, dan hebben de Chinezen ook nog een zwakkere versie van de Ren RS in de aanbieding. Deze heeft maar vier elektromotoren en produceert 870 pk en 1,560 Nm aan koppel.

Het design van de TREV (Turbine-Recharging Electric Vehicle) ligt in handen van Fabrizio and Giorgetto Giugiaro en is gebaseerd op de "standaard" Ren die het bedrijf vorig jaar op de beurs toonde. Hij wordt gebouwd in Italië en zoals u kunt zien is er niet bespaard op koolstofvezel en is er maar plek voor één persoon.