Bentley's meest nutteloze model ooit: de Bentayga PHEV

Nog voordat een Chinese copycat ermee aan de haal gaat, maakt Bentley zelf maar de poor man's Bentayga. Hier is de stekkerversie van de luxe SUV, die zijn originele aantal cilinders gehalveerd ziet worden.

Dat er een Bentley met zescilinder aan zat te komen was evident: er komt immers een model onder de Conti GT, dat zeer waarschijnlijk de 2.9 V6 biturbo van de Groep onder de kap krijgt. Echter, nog voor die tijd maait de Bentayga - Bentley's statige, zij het esthetisch ietwat gemankeerde mensencontainer - het gras voor de voeten van het toekomstige model weg. Hij krijgt de 3.0 TFSI V6 van Audi, die in combinatie met elektrokracht voor 450 pk zorgt. 

Deze PHEV is - afgezien van het weldadige interieur - eigenlijk alles wat een Bentayga niet zou moeten zijn: zuinig en enigszins ondergemotoriseerd. In een Bentley hoort een grote motor, al helemaal als de carrosserievorm overeenkomsten vertoont met een torenflat. Maar ja: er zal wel weer een markt voor zijn, dus wie is Bentley enz enz... Onze mening: wie graag wil stekkeren in een SUV, die koopt maar een Outlander. Of desnoods een XC90 T8, als het interieur wat mooier mag zijn. Meest. Nutteloze. Bentley. Ooit.