Volkswagen I.D. Vizzion is een elektrische Phaeton met 111 kWh

Het duurt nog bijna twee jaar voordat Volkswagens elektrische I.D.-label begint met produceren, maar dat belet de Duitsers niet om alweer het vierde concept op ons af te vuren. Deze Vizzion is een enujrme Phaeton-voorloper.

De afgelopen jaren schotelde VW ons (in omgekeerde volgorde) de I.D. Crozz, de Buzz en de I.D. voor. Vandaag is hier de I.D. Vizzion bijgekomen, een sedan van het formaatje Phaeton, met een lel van een 111 kWh-pakket onder de stoelen. De ootoo meet 5,16 m x 1,94 m x 1,50 m, en heeft een wielbasis waar makkelijk een hele Smart inpast: deze meet 3,09 m.

De VIzzion heeft twee elektromotoren: het exemplaar op de achteras levert 201 pk, die op de vooras is goed voor 101 pk. 0-100 gaat in 6,3 seconden en de topsnelheid bij Level 5-Autonomie bedraagt 180 km/u. Jazeker, deze VW moet in staat zijn tot het hoogste niveau autonoom te rijden. Toekomstmuziek, natuurlijk. Vandaar dat VW er een productiedatum van '2022' aan plakt. Lijkt ons nog heel optimistisch voor een Level 5-autonome auto, 2040 is wellicht realistischer. 

Hoe het ook zij: de futuristische VW heeft HD Matrix-lichten, 24-inch wielen, en de eeuwige coupƩlijn. Wat ontbreekt zijn B-stijlen, opdat de rankheid van de auto extra onderstreept wordt. Maar we herhalen: pas in november 2019 begint I.D. met de productie, dus voor tastbare modellen moet u tot minimaal 2020 wachten.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6a9265b5e4b', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });