Hyundai slaat nieuwe richting in met Le Fil Rouge

Als we het design van het concept mogen geloven, dan gaat de huidige designfilosofie van het merk op de schop en worden de auto's in de toekomst aangenaam voor het oog.

Hyundai trapt in Genève af met een compleet onverwacht concept. De lange, sportief en vooral luxe ogende Le Fil Rouge moet de nieuwe designrichting van het merk inluiden. Het concept is ontwikkeld met behulp van Luc Donckerwolke, de man achter het design van onder andere Lamborghini’s Murcielago en Gallardo, maar ook de Bentley EXP 10 Speed 6 concept. Ondertussen is de man hoofd design bij de Europese tak van Hyundai. Iets wat blijkbaar een goed teken is, want de nieuwe concept ziet er heel goed uit. 

Helaas valt er op dit moment weinig te zeggen over de auto want de details zijn vrij schaars. Het meest opvallende is dat de voorkant van De Rode Draad op een volledige grille lijkt, maar dat de LED verlichting hier naadloos in is verwerkt. Voor het dak is een nieuwe light architecture gebruikt die het toelaat om de daklijn in die van de body te laten overlopen zonder verlies van stevigheid.  Binnenin vinden we alle standaard conceptdingen zoals extreem ruime opzet voor het interieur, rare stoelen, de nodige interactieve schermen met de laatste technische snufjes en natuurlijk het gebruik van tweedehands hout.