Makkelijker instappen dan ooit in de tweedeurs Range Rover SV Coupé

Range Rover toont 's werelds eerste full-size SUV met twee deuren. Gewoon omdat het kan en ze vast iets gehoord hebben over het "less is more" principe.

De mensen bij Range Rover kennen hun publiek: oudere heren met redelijk wat poen op de bank. Deze mensen vervoeren doorgaans niemand achterin en daarom zijn die deuren daar compleet overbodig. Misschien zelfs een belemmering want daardoor worden de voordeuren korter en wordt het instappen onnodig lastig. Tijd voor een ingreep van de Special Vehicles-tak om te laten zien dat het ook anders kan. Zij hebben de achterdeuren verwijderd en de voordeuren extra lang gemaakt. Voor extra comfort sluiten deze deuren ook volledig elektronisch. Makkelijker instappen en sportievere looks zijn de gevolgen.

Die looks worden ondersteund door extra power uit de supercharged V8 die SV in het vooronder lepelt. Dat blok produceert 565 pk en 700 Nm. Daarmee komt het all-terrein gevaarte binnen 5,3 seconden op 100 km/u en haalt hij een top van 266 km/u. 

Gerry McGovern, Chief Design Officer, Land Rover: "The Range Rover SV Coupé is a celebration of the Range Rover bloodline. With a dramatic two-door silhouette, this breath-taking four seat coupé alludes to its unique heritage whilst being thoroughly modern and contemporary. Beautifully realised, superbly engineered, the Range Rover SV Coupé delivers the most distinguished, luxurious and exclusive Range Rover ever built."

Naast dit alles behoudt de SV Coupé natuurlijk alle off-road eigenschappen waar een Range Rover om bekend staat. En omdat de SV-tak aan de slag is gegaan met deze speciale wagen, hebben kopers de nodige extra opties voor het interieur zoals ruitvormige stiksels die uniek zijn voor de SV. Overigens zal de auto zelf ook redelijk uniek blijven. Er worden maar 999 geproduceerd tegen een bedrag van €390.000 per stuk.