De Toyota Supra is back als Racing Concept

Het eerste teken van leven van de nieuwe opvolger van een oude legende is nu te zien op de Autosalon van Genève. Als een raceconcept, helaas.

De Toyota Supra Racing Concept mag dan geen productieversie van de Supra zijn, het is wel degelijk een bevestiging dat Toyota hiermee bezig is. En na een oneindigheid aan renders en allerlei andere conceptschetsen, is dat voor veel mensen heel goed nieuws. De Racing Concept is een eenmalig bouwsel dat enkele hints geeft naar het te verwachten straatlegale model (hier op video). Een ding is duidelijk: als deze ook maar half zo dik wordt als de getoonde Supra, wordt het hoogstwaarschijnlijk een hele mooie auto. 

Helaas blijft Toyota angstvallig stil over de details van deze wagen, we weten dus helemaal niets over een motorblok, pk's of andere redelijk belangrijke dingen. Tenzij deze lekrenders op waarheid berusten en de Supra 340 pk krijgt. Zo niet, dan zijn we vrijwel geheel afhankelijk van onze eigen ogen om wat details te bespieden. Een ding wilde Toyota wel kwijt want er schijnt iets met het cijfer 90 te zijn. Deze staat groot gedrukt op de zijkanten van de Supra en is een “big visual clue to the fact that this concept heralds Supra’s return in a fifth generation.” Wat dat precies inhoudt, is ons niet duidelijk, maar we zullen hier in de toekomst ongetwijfeld meer over horen.

De Supra zal worden uitgevent onder het bijzonder slecht bekkende GRMN-label, dat staat voor 'Gazoo Racing Masters of the Nurbuurgring'.