Alpina levert de XD3 en XD4 met vier turbo's

Bent u van mening dat het huidige aanbod in BMW X3 en X4's een tikkeltje meer power nodig heeft, dan kunt u vanaf nu aankloppen bij Alpina,

De XD3 is gebaseerd op de BMW X3 en de XD4 is gebaseerd op de X4. Beide worden na aanpassing door Alpina aangedreven door een drieliter zes-in-lijn dieselmotor die zijn oorsprong ook vindt bij het Beierse merk. Het grote verschil is dat Alpina dit blok in een variant met vier turbo's levert. Daardoor produceert hij 388 pk en 700 Nm aan koppel. 0 tot 100 km/u tijden zullen rond de 4,6 seconden vallen. Een ritje over de Autobahn is met een top van 268 km/u snel afgerond. 

Maar er is meer: zo heeft Alpina de ophanging vervangen voor hun eigen sport suspension die bestaat uit elektronisch instelbare schokbrekers en kortere en stijvere veren. Ook heeft Alpina het XDrive systeem van een eigen softwarematige update voorzien. Dit alles zodat de zware SUV's een stuk makkelijker te behandelen zijn zonder dat het typische Alpina comfort verloren gaat.

Over typische Alpina dingen gesproken: de XD3 en XD4 rollen standaard op 20 inch velgen. De koper heeft de optie om deze te upgraden naar 22 inch versies die 15 kilo lichter zijn dan vergelijkbare aluminum velgen. Achter die velgen schuilt een standaard remsysteem tenzij dat niet gewenst is. Dit systeem kan namelijk ook vervangen worden voor een optionele grotere composiet schijven (395mm voor en 398mm achter) met remblokken die zijn goedgekeurd voor de racerij.

In het interieur draait het allemaal om luxe, luxe en nog eens luxe. De keuzelijst is hiervoor nagenoeg eindeloos. Wat de koper wil, kan hij krijgen mits er betaald wordt. Bestellen kan vanaf het tweede kwartaal van dit jaar. De auto zal dan begin 2019 geleverd worden want goede dingen komen aan degene die wachten.