Eerste volgeladen Tesla Semi de weg op

Elon Musk heeft zijn nieuwste creatie nu daadwerkelijk ingezet voor zijn eigen bedrijf. De Semi wordt ter test op pad gestuurd met een volle lading aan -hoe toepasselijk- battery packs.

Op dit moment is de eerste vrachtwagen van Tesla onderweg, die door het bedrijf wordt ingezet om accu's te vervoeren. De testroute gaat tussen Tesla's Gigafactory in de bergen van Nevada en de fabriek in Los Angeles. Een ritje van ongeveer 420 kilometer. Dit moet in theorie makkelijk gehaald worden op een enkele lading. Musk vertelde tijdens de lancering dat een volledig opgeladen Semi 805 kilometer kan afleggen terwijl hij een gemiddelde snelheid van 104 km/u rijdt en een volle bepakking van 36.000 kg meezeult.

Of dit in de praktijk ook gehaald wordt, is tot nu toe onduidelijk. We weten dat de vrachtwagen tussen beide fabrieken pendelt, maar we weten niet of hij onderweg ook ergens stopt om even aan de juice te hangen, of om de achterbandjes op te roken. En gezien er al honderden vrachtwagens in bestelling staan, zijn wij erg benieuwd naar de resultaten en of die wel of geen roet in het eten van Musk zullen gooien. Eerst maar eens zien of er überhaupt genoeg en tijdig geproduceerd kan worden...