FIA: helemaal geen bloedbad na staande herstart

FIA-baas Charlie Whiting is het niet eens met het gejank van de F1-coureurs over de staande herstart en de kans op een bloedbad. Volgens hem is er geen vuiltje aan de lucht.

Vorige week liet Fransoos Grosjean weten dat hij het niet leuk vond om bij een rode vlag opnieuw te moeten starten op de grid. Hij kan niet zo goed starten op gebruikte banden en heeft moeite met schakelen. Daardoor moest hij ineens meer op zijn kwaliteiten gaan leunen moest de FIA maar eens goed kijken naar deze domme regel.

Whiting laat nu weten dat hij  helemaal niets heeft vernomen van angstige coureurs. "No driver has spoken to me about it. It seems a bit of an odd comment to me, because they all put new tyres on whenever there is a red flag. So I am not too concerned about it. I think the grip was quite low in Barcelona anyway, and they didn't put new tyres on because it was a quick procedure."

De raceleider vindt dat er geen enkele basis voor de argumenten van de bezorgde bestuurders is. Niet alleen moet hij per situatie bepalen of deze wel of niet wordt ingezet, maar volgens hem gaan alle teams toch altijd voor een bandenwissel zodra de rode vlag te zien is. Dat komt neer op een staande start en daardoor verandert er weinig.